Over Rexen

Het ontstaan van de Cornish Rex

De allereerste Cornish Rex werd geboren in 1950 op een boerderij in Bodmin Moor. Serena een zwartschildpad met witte boerderijpoes had een nestje kittens gekregen, waarvan er één nogal opviel vanwege zijn gekrulde vacht. Dit katertje kreeg de naam Kallibunker en werd de stamvader van alle huidige

Cornish Rexen
Zijn eigenaresse vermoedde dat zijn gekrulde vacht het resultaat was van een recessief verervende vachtmutatie. Op aanraden van haar dierenarts en de geneticus, dr. Jude, begon zij een
fokprogramma. Kallibunker dekte toen hij volwassen was een aantal keren zijn moeder.
Serena en in de verschillende nesten zaten steeds zowel gladharige als gekrulde kittens. Hiermee was bewezen dat het inderdaad om een recessief verervend gen ging. Met nakomelingen van Kallibunker is vervolgens verder gefokt met als resultaat een prachtig ras geweldige katten.

De vacht

De Cornish Rex is een elegant gespierde kamt met lange poten en staart. Ook de is vrij lang en de oren zijn groot en rechtopstaand. Het Europese type heeft een vollere vacht en is wat groter. De Amerikaanse Cornish Rex is extremer van type, is kleiner gebouwd, heeft grotere oren en een dunnere vacht. De vacht is zeer kort en meer gegolfd dan gekruld. En bestaat alleen uit kroonharen en donsharen, de normale langere dekharen ontbreken. Het gevolg is dat er minder haar is en daardoor zijn sommige mensen minder allergisch voor rexen dan voor andere rassen. De snorharen en wimpers zijn gekruld. Alle vachtkleuren zijn toegestaan.

Het karakter
Het karakter van de Cornish Rex is aanhankelijk en mensgericht. Het zijn levendige en intelligente katten, die duidelijk aanwezig zijn. Ze houden er niet van om alleen te zijn. Cornish Rexen zijn zeer verdraagzaam tegenover andere katten, honden en kinderen. De katten zijn aanhankelijk, intelligent en levendig. Verder kunnen ook bijzonder ondeugend zijn en zijn het gelukkigst met een speelmaatje om hen heen.

  • Welkom!

    Welkom!